3e editie

Meet & Eat herfst 2014

´Ik heb een idee, zullen we meedoen met Meet & Eat?´
Yvonne Janssen Groesbeek

Van verschillende mensen had ik hier enthousiaste verhalen over gehoord. De laatste keer was ik te laat met aanmelden, vandaar dat ik 4 oktober toen meteen in mijn agenda had gezet. Natuurlijk vroeg ik deze vraag eerst aan mijn man, maar van hem hoefde dit niet zo. Dus op zoek naar een andere mede-kok. Vriendin Thea vond het wel een leuk idee. Ook wel spannend, maar gelukkig meer leuk dan spannend. Via de site van meet en eat heb ik ons opgegeven. En toen begon het wachten.
Wachten op het bericht of je het voor-, hoofd- of nagerecht mag maken. Ach, dachten wij, als nieuwkomers zullen we wel het voor- of nagerecht mogen maken. Toen de bevestigingsmail binnenkwam dat we het hoofdgerecht moesten maken, sloeg even de paniek toe. Dit was het serieuze werk!

Meteen hebben we toen een datum geprikt om samen te bedenken wat we gingen koken. Het moest lekker, makkelijk, maar toch ook bijzonder worden. En dan moest het ook nog snel klaar zijn als de gasten er waren. Hoe moeilijk kun je het jezelf maken!

Eerst nog even als een witte tornado door het huis. Het moet er natuurlijk ook schoon en netjes uitzien. Een mooie stok achter de deur voor schoonmaakwerk dat niet echt mijn hobby is! Zelfs over de aankleding van de tafel hadden we nagedacht. Na een paar uurtjes was alles klaar wat klaar moest zijn en konden we nog even van het mooie nazomerweer genieten.

Klokslag half zes meldden wij ons bij restaurant van der Valk. Hier werden we verwelkomd met een drankje en bekeken we de binnenkomende mensen. Zo af en toe zag je wat bekende gezichten, maar er waren voor ons ook veel onbekende mensen bij. Dat was ook een reden geweest om mee te doen, nieuwe dorpsgenoten leren kennen.

Na een kort welkomstwoordje van de organisatie mocht je de enveloppen halen en kijken waar het voorgerecht genuttigd kon worden. Wij hadden van te voren al te horen gekregen de auto mee te nemen. Dit vonden we al vreemd. Zo groot is Molenhoek toch niet.

Als uitzondering moesten we naar Mook. De burgemeester en zijn vrouw waren door de organisatie gevraagd om ook mee te doen. Willem en Elly verzorgden het voorgerecht en dat mochten wij en nog twee mede Molenhoekers bij hen komen eten. Wat een mooie gelegenheid om eens ongedwongen met elkaar over van alles te praten. Ondertussen genietend van twee heerlijke gerechtjes; parelhoenmousse met appelstroopgelei en ook nog gevulde champignons op een bedje van gemengde sla. Zo´n uur vliegt dan zo voorbij en toen moesten wij zelf aan het werk.

Snel naar huis om de laatste hand te leggen aan ons hoofdgerecht. De kip-pesto tussen gegrilde paprika moest nog even in de oven. De kaarsjes aan, muziek op, gasten verwelkomen, nog even de pasta koken, drank verzorgen en dan genieten van elkaar en het eten. Leuk om elkaar beter te leren kennen. Te horen waar iedereen vandaan komt, wat de hobby´s en werkzaamheden zijn, de eventuele eerdere ervaringen met Meet en Eat.

Dan is het ineens weer tijd om de laatste envelop open te maken. Op naar het nagerecht. Aan de Kuilseweg, op het Gelderse stukje van Molenhoek, hebben we genoten van een heerlijk nagerecht met koek, roomkaas, slagroom, chocolade en frambozen. Een lekkere dessertwijn erbij, muziekje op de achtergrond, dan komen de goede gesprekken vanzelf. Ook hier vloog de tijd om en vertrokken we naar van de Valk om na te borrelen.

Het was een zeer geslaagde avond met veel lekker eten, gezelligheid en vol nieuwe ontmoetingen. Een aanrader! Houd de site van www.meeteatmolenhoek.nl goed in de gaten.

En wie weet stel je binnenkort de vraag:

´Ik heb een idee, zullen we meedoen met Meet & Eat?´