7e editie

Indrukken Molenhoek Meet & Eat 2018

Spandoeken, sandwich boards, stukjes in de huis aan huis bladen en aankondigingen op websites: Je kunt het nauwelijks missen dat er weer een Meet & Eat is dit jaar. Wij hebben al twee keer eerder meegedaan en schrijven ons weer enthousiast in. Telkens weer die kriebels over wie gaan we nu weer ontmoeten, wat voor gerecht gaan wij maken, wat krijgen we voorgeschoteld en waar mogen we binnen kijken. Onze uitdaging is het dessert en dat is een mooie kans om onze gasten lekkere en gezonde keuzegerechten te bieden.

De avond wordt geopend in het LOP waar we met maar liefst 44 personen onder het genot van een aperitief met veel bekenden van vorig jaar bijpraten en nog onbekenden begroeten. Er liggen keurig enveloppen voor ons klaar met de adressen waar we het voor- en hoofdgerecht kunnen gaan eten.

Het adres voor het voorgerecht kennen we van een van de eerdere keren. We hebben de tijd en het is mooi weer dus we kunnen in de enorme tuin vast kennis maken met de andere gasten. Leuk dat er ook een logée uit Brazilië aanschuift en dat geeft samen met de verrassende Peruaanse soep een exotisch tintje.

De gloednieuwe Sterreschans is het decor voor het hoofdgerecht. Ook deze kok heeft weer zijn best gedaan op smaakvolle pilaf rijst met chutney. Intussen praten we over alle plaatsen waar de tafelgenoten gewoond hebben in binnen- en buitenland. Ook de twee kinderen schuiven mee aan en dat voegt weer een extra dimensie toe.

De tijd vliegt en snel moeten wij naar huis voor de laatste hand aan het dessert. We mogen vier voor ons nog onbekende Molenhoekers ontmoeten en praten samen bij om elkaar beter te leren kennen. Inmiddels is het laat genoeg voor de afsluitende borrel in het LOP en om te praten met dorpsgenoten waar we ook wel graag op het eten waren geweest. Een mooi vooruitzicht voor volgend jaar.

Het draagt zeker bij aan het gevoel dat Molenhoek ook ons dorp aan het worden is.

Chapeau voor de organisatie.

Hans en Patricia Menting

Meet & Eat 2 juni 2018

Zaterdag 2 juni deed ik weer mee aan Meet & Eat in Molenhoek. Omdat ik nog geen kook-maatje had, werd ik dit jaar gekoppeld aan dorpsgenote Mariëtte. Dat was al de eerste zeer prettige meet, want Mariëtte en ik kenden elkaar nog niet.

Tijdens onze ‘werkbespreking’ hadden wij bedacht dat we ieder een klein toetje en licht toetje zouden maken. We wisten immers niet wat onze toetjesgasten en wij verder allemaal te eten zouden krijgen. We hebben ook ons servies en bestek gebundeld en dat resulteerde later in een mooi gedekte tafel.

Het team van Meet and Eat heeft de organisatie prima voor elkaar. Naast onze koppeling kregen we ook een bevestigingsmail, zodat alle betrokken partijen zeker wisten dat zij niet voor een dichte deur zouden staan. Ook vind ik het geweldig hoe het team alle partijen bij de juiste gang op een ander adres heeft gekregen.

Alle enveloppen lagen keurig gegroepeerd op een grote tafel in het LOP. Daar was de ontvangt. Ik vind het LOP daar ook wel een hele goede locatie voor; mooi pontificaal midden in het dorp en sowieso een prachtig ontmoetingspunt. De Spar heeft ons allemaal voorzien van een lekker drankje en de hele avond begon daarom al goed, omdat we daar al onze eerste bekenden tegenkwamen: “Doe jij ook mee! Wat leuk!”

Door de maaltijden zijn we op adressen gekomen, waar we anders nooit zouden komen. Dat is natuurlijk ook de bedoeling en de charme ?. Ik zou wel wat langer hebben willen kunnen babbelen met de nieuwe kennissen, want in anderhalf uur -en een groot deel van de tijd met een heerlijke hap in je mond- kun je even rondkijken en een beetje kletsen.

Wij hebben in ieder geval genoten en gaan ervan uit de nieuwe bekenden zeker weer tegen te komen in het dorp, bij het LOP, bij de Spar of op een andere plaats in de buurt.

Met hartelijke dank aan het Meet-and-Eat-team.

Mariëtte en Jacqueline