8e editie

Over bekende onbekenden en bevroren aardbeien

Als nieuwe inwoners van Molenhoek willen wij graag aarden in onze nieuwe straat en woonplaats. De kinderen zijn al te oud om voor nieuwe (ouder)contacten te zorgen, dus we moeten zelf aan de bak. Het evenement Meet & Eat Molenhoek is dan ook een prachtige gelegenheid om verschillende mensen te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Natuurlijk moeten wij ook een gang verzorgen en zodra -een week van tevoren- bekend is dat wij het dessert moeten regelen wordt er flink nagedacht over wat dat zou kunnen zijn. Wordt het iets nieuws, een combinatie van verschillende toetjes of een favoriet recept? Hierover verderop meer.

Op de avond van de Meet & Eat worden wij in het LOP, het Lees- en OntmoetingsPunt in het centrum van het dorp, ontvangen door het Meet & Eat-team. Al gauw blijkt dat er een hoop koppels zijn die al eerder hebben meegedaan. Leuk is ook te zien dat er bijzondere koppels gevormd zijn, bijv. moeder en zoon, twee vriendinnen en buren. Het is een bont gezelschap bij elkaar en de anekdotes over voorgaande jaren zijn niet van de lucht. Maar zodra de enveloppen zijn uitgedeeld gaat iedereen op pad naar het voorgerecht.

Onze korte fietstocht brengt ons naar een huis dat ons al vaker is opgevallen. Een prachtig monumentaal pand waar wij nu even binnen mogen kijken en de benen onder tafel mogen steken. In de grote woonkeuken zijn onze gastvrouw en gastheer al druk bezig en het ruikt erg lekker. Tijdens het eten komen we erachter dat we gedeelde vrienden en kennissen hebben en dus eigenlijk al een beetje bekenden van elkaar zijn. Hoewel we nog lang niet uitgepraat zijn is het na een klein uurtje tijd om verder te gaan.

Het hoofdgerecht wordt geserveerd in een straat waar wij, tijdens onze zoektocht naar een huis in Molenhoek, een huis hebben bezichtigd. Waren we daar beland, dan zouden we bijna buren zijn geweest. Ook hier blijken er genoeg gedeelde interesses en tijdens alle verhalen worden twee heerlijke vegetarische schotels soldaat gemaakt. De bonte Mexicaanse groenteschotel is sindsdien hier thuis al vele malen voor gasten bereid.

Dan snel naar ons eigen huis om het nagerecht af te maken. Een combinatie van een befaamd recept in een mooier jasje. Het ijs was al voorbereid en stond in bakjes klaar in de vriezer. Om het er ‘restaurantwaardig’ uit te laten zien had ik er rondom verse aardbeien ingestoken. Laat dat nou geen goed idee zijn! Ze waren bevroren blokjes geworden en het duurde het hele dessert voor ze weer eetbaar waren. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, terwijl we ontdekken dat ook nu de wereld weer kleiner is dan ie lijkt: “Hé, werk jij daar ook?”

Rond half elf was het echt tijd om weer naar het LOP te gaan om met alle deelnemers te toosten op de gezellige en smakelijke avond. Wij vonden het een succes!

 

 

TIPS:
• Verse aardbeien stop je niet in de diepvries.
• Meet & Eat moet je zeker een keer meemaken!

Karin Janssen