9e editie

Beleef een avond vol verrassing en ontmoeting

Sinds we in Molenhoek zijn komen wonen doen we mee met Meet & Eat. Het zo’n leuk concept dat we er liefst geen aan ons voorbij laten gaan.

Traditiegetrouw heffen we bij aanvang van de avond, gezamenlijk een glas champagne en zien we wie er van de partij is. Ieder duo neemt de 2 enveloppen met adressen in ontvangst en gaandeweg de avond ontvouwt het mysterie zich en komen we te weten bij wie wij te gast zijn en wie er bij ons komen. Hoe spannend is het om pas 10 minuten te voren te weten waar en met wie je het voorgerecht gaat eten. Onderweg passeren we anderen op weg naar hun eetadres. Soms een straat waar ik nooit eerder van hoorde en mensen die ik niet eerder had gezien, maar altijd een gastvrij onthaal. Dit keer kwamen de amuse-lepels uit het kerstpakket eindelijk eens van pas. Ze lagen al rijkelijk versierd op ons te wachten. Daarna, voor de eerste trek, een geel gekleurde pittige soep van zoete aardappel met knapperige broodjes. Dat smaakt op een herfstige avond. Verbazend, hoe er in een nieuwe setting als deze, al vlot gesprekken op gang komen. Er is altijd wel iemand die dan als eerste aan de tijd herinnert waarop de tweede envelop geopend mag worden. De mensen die thuis voor het hoofdmenu hebben te zorgen, snellen zich naar huis om de oven aan te zetten. Wij zeggen rustig gedag, springen op de fiets en zoeken ons volgende adres. Buiten is het inmiddels donker en het pas gebouwde huis waar wij verwacht worden is moeilijk te vinden. Altijd al eens een kijkje willen nemen in deze stijlvolle huizen en vanavond is onze kans. De andere 2 gasten zijn er al, weer 4 nieuwe namen te onthouden. Binnen is het aangenaam warm en ruikt het heerlijk. We krijgen een glas wijn aangereikt en weldra komen de schalen met groene curry met papadum op tafel. We treffen het met deze gastheer die van het koken zijn hobby heeft gemaakt. Het gaat op tot de laatste kruimel en ook aan gespreksstof is geen gebrek.

En dan wordt het tijd voor de laatste gang, die is bij ons. De schaaltjes voor het dessert staan al klaar en de kaarsjes gaan aan. We horen al fietsers op het grindpad en stemmen bij de voordeur. Dit keer 2 bekenden en 2 nieuwe gezichten. Er zijn al veel nieuwe ervaringen opgedaan en dus genoeg om uit te wisselen. Er wordt gelachen, gekletst en de tijd vliegt voorbij. We drinken nog koffie en thee en gaan dan gezamenlijk weer naar de afsluiting.

Het verveelt ons nooit, zo’n avond Meet & Eat. We kijken uit naar de volgende, dat zal wel in het voorjaar worden.