Hoe werkt het?

Hoe werkt Meet & Eat Molenhoek?
Tijdens de Meet & Eat Molenhoek geniet je van een driegangendiner op een bijzondere locatie; bij mensen thuis! Of eigenlijk moeten we zeggen locaties, want elke gang eet je op een andere locatie bij én met andere mensen uit Molenhoek. Je krijgt zelf ook één gang toegewezen die je voor een aantal dorpsgenoten mag maken. Meet & Eat Molenhoek staat voor een unieke manier om op ongedwongen en culinaire wijze kennis te maken met mensen uit jouw dorp. De avond wordt gestart in het LOP (Lees-en OntmoetingsPunt) in het winkelcentrum met een aperitief. Daar wordt ook de avond afgesloten met een borrel waar ervaringen en gerechten kunnen worden uitgewisseld.

 

De spelregels:
Meet & Eat Molenhoek bestaat uit drie gangen. Alle deelnemers verzamelen zich in het LOP voor een gezamenlijk aperitief. Elke deelnemer ontvangt voor aanvang drie gesloten enveloppen met daarop een tijdstip waarop hij/zij die envelop mag openen. Na het nuttigen van het aperitief gaat de eerste envelop open waar een briefje in zit met adres waar het voorgerecht wordt gegeten. Vervolgens gaat iedereen op eigen gelegenheid naar het eerste adres voor het voorgerecht.
In totaal zitten zes mensen, waaronder gastvrouw en/of -heer, bij elke gang aan tafel. Op een vast moment openen alle deelnemers hun volgende envelop om te ontdekken waar ze het hoofdgerecht gaan eten. Uiteraard is dat adres voor iedereen verschillend. Na het hoofdgerecht gebeurt dit nog eenmaal voor het dessert. Na het dessert komen alle deelnemers weer bijeen in het LOP om gezellig na te borrelen en ervaringen en gerechten uit te wisselen. Consumpties die hier worden genomen zijn voor eigen rekening.
Deelnemers schrijven zich als duo in. De duo´s hoeven niet perse een stel te zijn. Dus vraag gerust de alleenstaande buurvrouw of buurman mee. Alle duo´s bereiden zelf ook een gang. Ieder duo krijgt een week van te voren te horen welke gang zij mogen voorbereiden. Hier begint het echte rennen. Want het kan wel eens zo zijn dat een duo een voorgerecht als gast eet en zelf de gastvrouw of gastheer is voor het hoofdgerecht. Het is de uitdaging om op tijd weer thuis te zijn om de laatste hand aan het gerecht te leggen en de gasten te ontvangen voor hun culinaire verrassing. Iedereen staat voor dezelfde uitdaging, wat zorgt voor hilarische momenten en voldoende gespreksstof!

Aanmelden
Inschrijven kan, vanaf 18 jaar en als duo, door middel van het inschrijfformulier.

Zijn er nog vragen?
Stel deze gerust aan ons en mail deze naar meeteneat@gmail.com.